22 Kasım 2011 Salı

Saman Alevi mi Başlangıç mı



6 haftadır kazanamayan futbolcuların psikolojisi malum. Ayrıca tribünlerin hem teknik direktörlerine hem de bazı takım arkadaşlarına gösterdikleri tepkilerle kafaları daha da karışık. Ancak asıl önemli olan bu psikoloji değil bu stresin vücuda etkisi. Bu tür durumlarda korku o kadar hakimdir ki hiç kimse sorumluluk almak istemez, herkes en garanti işi yani kısa pası tercih eder. Top benden gitsin de nolursa olsun durumunun etkilerini dünkü maçta gördük. Özellikle ikinci yarının tamamında yediğimiz baskının tek açıklaması budur benim açımdan. Çünkü rakip takım her ne kadar üst sıralarda olsa da oyunu çok forse edebilecek oyunculara sahip değil. Zaten bunu da ilk 20 dakikada gördük. Göztepe belki de bu sezonun en iyi futbolunun oynadı diyebilirim. Üstelik bu kadar dar kadroyla lig ikincisine adeta kök söktürdü. Bu ısıran oyunun futbolcular açısından birkaç nedeni var ama en önemlisi de geçen hafta ki gelişmler.Geçen haftaki Sakarya maçından sonra yönetim kurulunun verdiği cezalardan sonra sanırım futbolcularda artık sıranın kendilerine geldiğinin arkına varmışlar ve kendilerine çeki düzen vermişler gibi görünüyor. Çünkü herkes mücadele etti hatta Bradley Grobler bile sağa sola saldırmaya başladı. Ayrıca saha da daha derli toplu bir görüntü vardı. Şamil'in attığı golün de hakkını teslim etmek gerekir.
Ayrıca bu maçta daha net göründü ki bizim takımız geriden uzun toplarla oynamak istediği zaman baskı yiyoruz. Çünkü Bradley uzun bir oyuncu olsa da ona ikinci bir adam yaklaşmadığı için indirdiği toplar direk rakibin atak başlangıcı oluyor. Dün ikinci yarıda bunu yaşadık. Ama övdüğüm ilk 20 dakikada ise yerden ayağa paslarla ve kanatları kullanarak gayet etkili olduk. Bundan sonraki maçlarda  eğer yeden oynamaya devam ederse Göztepe daha tehlikeli olur. Bir de her anlamda toparlanmış Aydın Bismark'ın da takıma dönmesiyle özellikle de deplasmanlarda çok daha efektif oynayarak puanlar kazanabiliriz. Dün kü maçta gördük ki defansımız özellikle uzun toplarda başarılı. Orta sahamız da defansa biraz daha yardımcı olursa en azından belli bir standartı yakalayabiliriz oyun anlamında.
Artık bu maç bitti. Haftalar sonra galibiyetle tanıştık. Asıl önemli olan bundan sonraki maçlar. Eğer daha üst sıralarda yer almak istiyorsa takım başta teknik direktör olmak üzere bütün futbolcuların bir seri yakalamak zorundayız. Üstelik üst üste kazanılacak birkaç maçla birlikte sakatların da dönmesiyle takım güzel bir hava yakalayabilir ve en azından devreyi ilk altının içinde ya da en yakınında bitirebiliriz.
Son olarak futbolcuların golden sonra ki sevinçleri ileri ki haftalar için biraz daha umut vericiydi. Umarım bundan sonra da bu gol sevinçlerini daha çok görürüz ve birlikte seviniriz. Her zaman dediğim gibi puan için değil başarı değil sadece arma için. Eğer arma için oynarsanız zaten o arma hakettiği yere gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder