7 Haziran 2012 Perşembe

Doğum Günü

Biz insanlar için çok önemli tarihler vardır hayatımızda. Ailemizin doğum günleri, İzmirli olarak 9 Eylül, vs. Herkes kendisine göre çoğaltabilir bu tarihleri. Ama en önemlisi sevdiğimizin doğum günüdür. Önemlidir çünkü kendimizi onunla bulmuşuzdur, hayatımızın en önemli yerinde en kıymetli yerindedir. O yüzdendir ki ne olursa olsun iki elimiz kanda da olsa, sedyede de olsak ne yapıp edip o doğum günün sevdiğimize yaraşır bir biçimde kutlarız.
Bu girişi okuyan insanların bazıları neden bahsediyor diye sorabilir ama Göztepeliler benim neden bahsettiğimi anlamışlardır. 14 Haziran'dan bahsediyorum. Yolu bir kez Göztepe'den, Güzelyalı'dan geçen herkesin nasıl yüreğinin kıyısında da olsa bir Göztepe aşkı yatarsa, içinde Göztepe ateşi yanan birinin de 14 Haziran da ilk kıvılcımlar kalbinden çıkar.
Hepimzi en az bir kez tribünden haykırmışızdır bütün aşklardan önce Göztepe'nin geldiğini. İşte bu yüzdendir ki Göztepe'nin doğum günü yukarıda bahsettiğim önemli günlerin belki de ilk sırasındadır çoğu Göztepeli için.Bütün  planlar bu güne göre yapılır ayarlanamayanlar iptal edilir.



Yine bir 14 Haziran geldi. Bu salt bir spor kulübü kutlaması değildir. Bu isyan ateşidir, kabul etmemektir bize biçilen rolü, giymemektir çaresizlik gömleğini. Yaktığımız meşaleler sadece ortalığı aydınlatmaz. Zihnimizi, kalbimizi aydınlatır, korkularımızı, kuşkularımızı yok eder, bize cesaret verir. Bu bir gösteriş değildir, kalbimizde yanan ateşin dışarıya yansımasıdır. 15 Haziran sabahı İzmir'in yarısının gururla, göğsünü gere gere dolaşmasıdır. Bir kısmının ise gazete ve televizyon izlememesi belki kıskançlıktan uykusuz geçen bir 14 Haziran gecesidir.
Bugünlerde hiçbir şey umurumda değil. Ne giden futbolcular, ne gelenler ne de transfer haberleri. Ne transfer bütçesi ne de başka bir şey. Gelenler gidenler olmasa da bu arma bize yeter. Yeri gelir biz çıkarız sahaya hiç problem değil. 16 yaşında çocuklarla oynadık. Toprak saha da oynadık ama kazanan biz olduk. Çünkü biz olduk sevgimiz perçinlendi. Biz büyüdük, bilinçlendik. Amatöre düştük ama isyan ateşini bir 14 Haziran la yaktık.

Ey ahali! Her şeyi bir kenara bırakın, hazırlanın. Göztepe'nin doğum günü geliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder