12 Kasım 2011 Cumartesi

Milli Maçın Ardından- İşi Rövanşa Bırakmadık


Maç biteli 15 dakika oldu. Herşey sıcakken yazayım yoksa dinlendikçe sinirlerim daha da zıplayacak gibi.Evet yenilmedik rezil olduk. ;Her açıdan rezil olduk. Futbolcu, taraftar, yönetim, medya. Biraz açalım:

  1. Teknik Heyet: Tam bir basiretsizlik örneği gördük bu akşam TT Arena'da. Maalesef kameralar ne zaman bizim kulübeye dönse oturan boalar vardı. Çiçek olmuş Hiddink ve eli çenesinde Oğuz Çetin. Kurdukları sistem, seçtikleri ve sahaya çıkardıkları kadro herhalde ortalama bir ev hanımının bile isyan edebileceği türdendi. Tamam Hollanda'da yaşıyorsun. Maçtan 3-4 gün önce gelip 2 gün sonra gidiyorsun. Sorun bu değil bu şartları kabul edip seninle sözleşme imzalayan da. Ama evinde oynadığın Play-Off maçında rakip kim olursa olsun 2 hücumcuyla maça çıkarsan ve sadece 3 şut çekersen şu anda canlı yayında olduğun gibi kıvranırsın mazeret bulacağım diye olmaz. Oğuz Çetin'e ise söylenecek pek fazla birşey yok. Hangi mantıkla hangi düşünceyle bu kadronun yapılmasına yardımcı oluyor anlamak mümkün değil.Zaten fazla da konuşmaya gerek yok.
  2. Futbolcular: Her futbolcu kötü oynayabilir. Her futbolcunun konsantre olmakta zorlandığı ya da fazla motivasyondan saçmaladığı zamanlarda olabilir. Bunların hepsi futbolun içinde olan şeyler. ama bir futbolcu kötü koşamaz, kötü mücadele edemez. Hele de milli maçlarda. Konuşmaya geldiğinde mangalda kül bırakmayanlar bazen sahada o forma için hiçbir şey yapmıyorlar. Bu yüzden boyumuzdan büyük! laf etmemek gerekir. Ama illa konuşacaksan da söylediklerini uygulaman gerekir. Son olarak iki çift laf Arda ve  Volkan'a. Arda ikinci maçta oynamamak için bile bile sarı kart gördü. Konuşmak herşeyi çözmüyor ve bu ülkedeki insanların çoğunun kafası çalışıyor. Volkan her zaman ki gibi. Herhalde fenerbahçe cumhuriyeti denen safsataya kendisini çok kaptırmış. Arkasına dönüp küfür ettiği insanlar onunla aynı milliyetten. Federasyonun Volkan için bir karar alması gerekir. Bence ceza olarak yaz tatilinde Japonya'ya gidip ahlak dersi alsa iyi olabilir. Ve yaşadığı yerin fb cumhuriyeti değil Türkiye Cumhuriyeti olduğunun hatırlaması lazım. Bir de neden her statta bana tepki var diye de aynada yüzünün sakallardan ara kalan yerlere bakıp sorması lazım.
  3. Son olarak taraftar: Milli takım seyircisi herşeyin üstünde sahadaki bayrağı desteklemeli. Sahadaki oyuncu ne yaparsa yapsın. Küfür etmemeli ama dedim ya rezil olduk diye. Onlarda bu karnin içinde olmak için herşeyi yaptılar maalesef.

Uzun lafın kısası bu yaz evden başka maçları izleyip hayıflanacağız. Çok yazık oldu. Ama çuvalladık ve bu durumu hakettik. Şimdi oturup hatanın nerede olduğunu tartışıp ihaleyi birbirimize bırakalım. Arpanın yarısı kadar ilerlemeyi bile sevmiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder