5 Eylül 2012 Çarşamba

Yeni Sezon


Yorucu bir transfer döneminin ardından sezon başladı ve 2 haftayı geride bıraktık. Göztepe 2 haftada 0 puanda ama ışık var çok parlak. Önce transfer dönemini biraz irdeleyelim.
1 Temmuzdan bugüne kadar -hatta bu yazıyı yazarken bile bir transfer daha katılabilir takıma- bir Göztepe klasiği olarak yeni sezon için 14 yeni transfer yapıldı. Bir o kadar da giden var.Her ne kadar bir çoğumuz bu durumdan memnun olmasak da hala en azından kanıksadık. Yönetenlerin her yaptığı plan sezonluk ve çok iyi planlanmadığı için bu tür toplu değişmeleri görmemiz çok normal. Hatta geçen sezon olduğu gibi devre arasında bile tamamen değişiklik yaşadık. Gelen isimleri tek tek açıklamayacağım. Bazılarını zaten Tsyd dahil 4 maçta da izledik bazılarını ara sıra. Genel olarak ise defans dörtlüsü dışında alternatifli bir kadro oluşturulduğunu söylemek mümkün. Ancak defansta uzun süreli bir sakatlık takımı olumsuz yönde etkileyebilir. Onun dışında orta saha ve forvette geçtiğimiz yıllara göre daha geniş ve kaliteli oyuncular transfer edildi. Kalede çok ekstra bir  form düşüklüğü olmazsa sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Orta saha bence ligin en dengeli orta sahalarından biri ama bir ofansif yönü kuvvetli oyuncuyla tamamlanabilirdi fakat bu haliyle bile bence yeterli. Forvette ise tek sıkıntı İbrahim Şahin. İlk geldiğinde de transferine anlam verememiştim gidenlere bakınca bu takımda kalmasına da anlam veremiyorum.

Gelelim futbolun dışındakilere. Yönetim geçen seneki tecrübeden sonra bu sezon ki tecrübeden sonra bu sezona daha hazır girdi. Teknik direktör olarak tecrübeli bir isim seçildi. Transferlerin çoğu da hocanın isteği çerçevesinde yapıldı.  Kombine fiyatları da bir çok taraftarın bütçesine uygun belirlendi ancak tahminlerin altında kaldı. Forma sponsoru olarak dünyaca ünlü bir markayla anlaşılması da ilk başta önemsiz bir ayrıntı olarak görünüyor ama vizyonumuzun bir göstergesi olarak gayet önemli. Artık bundan sonrası sahadaki futbola ve bize tribüne kalıyor. Sahadaki futbolu yönetmek veya karışmak bizim işimiz değil ama tribünümüzü düzeltebiliriz. Zira tribündeki en ufak karışıklık hem emniyet hem de basın tarafından acımasızca cezalandırılıyor. Bununla ilgili gelecek günlerde bir yazı planım var.
Son olarak artık kulübümüze üye olsak fena olmaz. Bununla ilgili de bir inceleme planım var.
Yeni sezona iyi başlamadık ama en iyi yerde bitireceğimizi düşünüyorum. Bu takıma ve bize güveniyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder