21 Şubat 2012 Salı

Boşluk

Sayın Cihat Arslan. Artık zaman hamasi nutuklarla insanlara aşırı motivasyon yükleme zamanı değil, sahada bir şeyler ortaya koyma zamanı. Her hafta yaptığınız açıklamalara lütfen önce kendiniz inanın. Zira hiç bir Göztepe taraftarının inandığını zannetmiyorum. Özellikle de play-off ve 13 galibiyet açıklamalarınız. Her açıklamada takımın özgüven eksikliğinden, psikolojik olarak düzeyinin altlard olmasından bahsediyorsunuz. Hepimiz biliyoruz ki az da olsa başarı olmadan özgüven tazelenmez. Hadi sonucu geçtim, takımın kollektif olarak, takım olarak güzel ve başarılı oynadığı yarım saat bile yok. Baskılı oynadığımız zamanlar ya oyuncuların kişisel gayretlerinden ya da rakibin zaaflarından kaynaklanıyor. Geldiğinizde bu takımın durumunu da bu oyuncuların yapılarını da, herşeyi bilerek geldiniz.Önce siz bir karakter ve sistem ortaya koyun ki futbolculardan sonra bekleyin. Her hafta değişen takım kurgusu ve sistemiyle zor. Allah yardımcımız olsun.

11 Şubat 2012 Cumartesi

Sorular


Geçtiğimiz hafta içinde Cihat Arslan'ın açıklamaları aylardır bizim yani taraftarın sorularımızın ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı. Önce geçen seneki takımın dağıtılmasının hata olduğunu sonra da Atatürk Stadı tercihinin ne kadar yanlış olduğunu söyledi teknik direktörümüz Cihat Arslan. Buradan hareketle eski futbol direktörümüz Ali Gültiken'e bazı soruları sormanın zamanı geldi. Öncelikle geçen haftasonu İstanbul derbisinde yayın kuruluşun yorumcusu olmasını yadırgamadığımı söylemem gerekiyor. Herhalde bize burada sadece işini yapmaya çalıştığı izlen,mi verdiği için olabilir. Neyse gelelim sorulara:

  1. Alınan ve gönderilen futbolcularla ilgili kararı tek başına mı veriyordu yoksa teknik direktöre danışıyor muydu?
  2. Bir sene önce şampiyon olmuş kadroyu bozup bir üst ligde daha güçsüz bir kadro oluşturmanın mantığı neydi? 
  3. Kadro ve sistem kurulurken tek yetkili kendisi miydi yoksa teknik direktörden görüş alıyor muydu? 
  4. Kadrodaki eksiklikler daha ilk günden beri ortadayken hiçbir hamle yapılmamasının kadronun yeterli görülmesinden mi yoksa yönetimin karşı çıkmasından dolayı mıdır?
  5. Atatürk Stadı tercihinin mantığı neydi?
  6. Teknik direktör konusunda tek yetkili kendisi miydi yoksa yönetimden gelen her ismi onayladı mı?
Bu soruları çoğaltmak mümkün de bir tane bile cevap alabileceğimizi zannetmiyorum. Şimdi durup dururken neden Gültiken'i eleştiriyorsun, adam zaten bıraktı diyenler olabilir. Eğer Göztepemiz bugün sportif olarak başarısızsa bunun sebebi olan insanların sadece istifa edip -benden sonra tufan mantığıyla- sorumluluktan kurtulmak olmaz. Bu camia bu taraftar bu soruların cevaplarını ilk günden beri fazlasıyla hak ediyor.
Son olarak DişiGözgözler ve genç kardeşlerim Göztepe'nin ne olduğunu bir kez daha herkese gösterdiler. Teşekkürler hepinize.

1 Şubat 2012 Çarşamba

Takviyeler



Sezonun ilk yarının bitmesiyle takımın çok ciddi takviyeye ihtiyaç duyduğu açık bir gerçekti. İlk etapta savunma ve hücum kanatları, ofansif yanı kuvvetli bir orta saha ve bitirici bir forvet. Açıkçası sezon arası kampının ilk 3 günün antrenörsüz geçmesine ne den olan yönetimin transfer hamleleri beni çok şaşırtmadı. Tek tek bakacaksak olursak:

  • Theo Weeks: Süper Lig tecrübesi fazla olan bir futbolcu. Kalitesi ve yeteneğiyle orta sahada İlhan'la iyi bir ikili oluşturur ve takıma ciddi katkı sağlar. En önemli nokta ise alışma dönemini en kısa zamanda atlatması.
  • Önder Turacı: Tartışmasız Weeks'le birlikte en kaliteli transferimiz. Üst düzey futbol tecrübesiyle takıma olumlu katkısının çok fazla olacağını düşünüyorum. Bunun yanı sıra futbolu özlemesi ve kendini kanıtlama isteği de artı motivasyon sağlar. Özellikle Evren'le uyumlu bir ikili olurlar.
  • Abdullah Çetin: Orduspor'un Süper Lig'e çıkan kadrosunda önemli bir parçaydı. Karşıyaka maçındaki dengeli görüntüsü ve hücumu sık sık denemesi artı bir özellik. Kanatları kullanamayan takımımız için iyi bir transfer.
  • İbrahim Şahin: Süper Lig'den tanıdığımız forvet kariyerinin son 1,5 sezonunu sakatlıklarla geçiren futbolcunun yeniden form tutup tutamayacağı en büyük merak konusu 
  • Ali Kuçik: Beşiktaş altyapısından yetişen oyuncu en son Karabük'te oynadı. Genç yaşına rağmen pek çok kulübün transfer listesindeydi. Genç yaşı en büyük avantajı.
  • Volkan Ekici: Bana göre tam bir kapalı kutu. Hücum oyuncusu Beşiktaş altyapısından yetişmiş. Tüm bildiğim bu.
Genel olarak forvet transferleriyle nicelik olarak o mevkide sıkıntımızın kalmadığı görülüyor ancak niteliklerini ancak bir kaç hafta sonra görürüz. Ancak hala Aydın dışında takımızda kanat hücumu yapabilecek bir oyuncu olmaması bu transfer döneminin verimini düşürmüştür. Gelen oyuncuların çoğunun genç olması uyum sağladıkları takdirde uzun yıllar faydalanabileceğimiz anlamına geliyor. Takımızın son hali bizim eylül ayında lige başlamamız gereken kadromuz olmalıydı. Bu kadronun takviyelerle daha da yukarılara gitmesi mümkün hale gelirdi. Ancak artık geleceğe bakmak lazım. Takımımızın şu anda desteğe ihtiyacı var. Arma için.