30 Ocak 2012 Pazartesi

Malumun İlanı


Dün gece Atatürk Stadı'nda malumun ilanını yaşadık. Bahsettiğim ne sahadaki oyun ne tabeladaki skor ne de puan durumu. Bahsettiğim tamamen adına derbi denen maçta taraflar arasındaki her açıdan fark. Makas o kadar açılmış ki açıkçası ben bile bu kadar aciz bir rakip beklemiyordum. Akıllarınca arkamızdan sela okutanlar aslında kendilerinin selasını okutmuşlar ama haberleri yok. Konuşmaya gelince mangalda kül bırakmayanların artık mangallarını söndürüp kenarlarına çekilme gelmiştir.






Artık İzmir'de Göztepe'nin rekabet edebileceği takım yok. Skor olarak her sonuç mümkündür.Dün akşam bunu bir kez daha gördük. İstediğiniz kadar iyi oynayın ama sonuçta futbol. Ama takıma sahip çıkma, taraftarlık, tribün kültürü olarak Göztepe Türkiye'nin en önde gelen takımlarından biri olduğunu bütün ülkeye göstermiştir.Gerek maç öncesindeki kareografi gerekse de 35. dakikadaki meşale şovu maçla ilgili haberlerde maçın skorunun önüne geçmişse ve rakip tribünler bile bizi izlerken, rekabet artık sadece puan durumundan ibarettir. Son söz emniyete. Artık yıllardan beri kanıksadığımız polis terörü var İzmir'de. İnsanları terörize ederek olayların çıkmasına ve büyümesine neden olup ondan sonra da orantısız güç kullanarak resmen işkence yapıyorlar. Maalesef her alanda aktif ! olan yönetimimiz bu konuda da sessizliğini koruyor. Artık sanırım seri hareketler bekleyen bizler hata yapıyoruz. Futbolla ve takımın durumuyla ilgili yazım bir sonraki postta.

29 Ocak 2012 Pazar

Ruhumuz Yeter

Adnan Süvari için,
Koca kaptan için,
Efsane kadro için,
Atalay için,
Tek kuruş almadan yıllarca sadece arma için oynayanlar için,
Arma için,
Forma için,
Taraftarın için,
Bizim için,
Çıkın sahaya ve oynayın.
Oynayın ki karşınızdakine var olmak için size muhtaç olduğunu hatırlatın,
Oynayın ki herkesin yerini bilmesini sağlayın.
Haydi Göztepe.
Değil 3.000 , sadece tek kişi de olsak hepsine yeteceğimizi bir kez daha gösterelim.
Her zaman her yerde tek büyük Göztepe...

17 Ocak 2012 Salı

Zaman Beklemez



Herşey bir yana Ali Gültiken'e bugüne kadar ki emekleri için bir Göztepeli olarak kendi adıma teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonraki hayatında başarılı olur. Ama olmadı. Ali Gültiken kariyerinin paralelinde bir performans sergileyemedi. İlk günden itibaren taraftarla arasına bir set çekmeyi tercih etti. Son zamanlarda bu set kalın bir duvara dönmüştü. Her türlü eleştiriye kapattı kendini. Kendisine mesleki olarak küçük bir dünya yarattı ve bu dünyada camiadan, taraftardan kimseler yoktu. Belki bilinçli bir tercihti bu durum ama Göztepe'de böyle bir şeyin olması imkansıza yakın.
İkinci yarı öncesi teknik direktör değişikliği, ihtiyaçlara rağmen sessiz geçen transfer dönemi ve son olarak da futbol direktörünün istifası. Hatta gelen haberlere göre Göztepe'de artık futbol direktörlüğü diye bir departman da yok. Son maça gelen İmam Altınbaş'ın hem takımın son halinden hem de tribünlerin Ali Gültiken'e olan tepkisine kayıtsız kalmamış olma ihtimali de kuvvetle muhtemel. Unutmadan geçen hafta içi Trt'deki  programa hem idari hem de sportif olarak hiç bir yetkilinin gelmemesi de etkili olmuştur diye düşünüyorum.
Artık Altınbaş'ın da bazı şeylerden memnun olmadığı ve sistemi değiştirmeyi düşündüğüne göre önemli olan bundan sonrası. Merkezle futbol takımının arasındaki iletişim nasıl sağlanacağı en önemli nokta.
her ne karar verilecekse  en kısa zamanda verilsin ve uygulansın. Zaten zamanı iyi değerlendirememek gibi bir hastalığımız var. Bu sefer olmasın. Unutmayalım ki en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.

14 Ocak 2012 Cumartesi

Nasıl Başlarsak - Bir İsyan Daha

Haydi Göztepe. Türk futbolunun en büyük geri dönüşlerinden biri için herşey hazır. Sıra futbolcularda. Destek her zamankinden daha fazla. Bugünlere kadar nelere sahip olduysak hep isyanla hep mücadeleyle ulaştık. Bu sefer de isyan edip başaralım.Haydi Göz Göz. Koca Kaptan için, Efsane futbolcular için, Atalay için, arma için para almadan oynayan alt yapıdaki çocuklar için.

8 Ocak 2012 Pazar

Beklerken



Uzun sayılabilecek bir aradan sonra tekrar buradayım. Devre arasının bitmesine bir hafta kaldı. Biz Göztepeliler hala bekliyoruz. Neleri mi ;

  • Hükümetten veya belediyeden kimden olursa artık yeni stat kararını,
  • Göztepemize yakışacak yıldız oyuncu transferlerini,
  • Yıldız beklerken transfer edilen yarım sezonluk futbolcuları,
  • Teknik direktör gider de yerine bize yakışan biri gelir diye umarak sezon sonunu,
  • Kulübün hentbol şubesine destek vermesini,
  • Holdingin diğer amatör branşları açıp spor kulübü olduğumuzu hatırlamasını,
  • İstanbul büyüklerine Atatürk Stadı'nda -inşallah ileride kendi stadımızda- cehennemi yaşatmayı,
  • Kulübümüze üye olabilmeyi,
  • Herşey bir yana 29 Ocak'ta tribün ve taraftarlık dersi vermeyi ve herkese yerini hatırlatıp orada bırakmayı,
Bu listeyi uzatmak mümkün. Bunları daha önceden yaptık ki bekliyoruz. Bekliyoruz ama kimse unutmasın ki hayaline ulaşabilecek insanlar bekler. Biliyoruz ki bir gün hayallerimize ulaşacağız ve İzmir o zaman bayram edecek.